TOKYO - Sakura Copenhagen

TOKYO // Inden afrejse

I Sakura Copenhagen gør vi meget ud af selv at finde alle vores ting selv. Vi rejser rundt og håndplukker alle varer for at sikre en personlig stil. Nedenfor har vi delt nogle af vores rejsetips til Japan.

Tokyo er en af verdens fedeste byer, og en af de byer som du aldrig bliver færdig med at udforske. Med omkring 30 millioner indbyggere, er Tokyo en af verdens største byer, og man kan blive ved opdage nye sider af byen.

Inden afrejse

Det er let at komme til Tokyo. SAS flyver direkte til Tokyo Haneda, og har nogle ret perfekte afgange ifht. jetlag. Og ellers er der utallige muligheder til begge Tokyos lufthavne Narita og Haneda. Haneda ligger tættest på byen, og det tager kun en halv times tid fra lufthavnen og ind til byen. Narita ligger lidt udenfor byen, men der er gode forbindelser ind til byen med eksempelvis Narita Express. Det tager ca. en times tid og er også lidt dyrere end fra Haneda, alt efter hvor i Tokyo man skal bo. 

Køb dit Japan Rail Pass inden afgang

Planlægger du at rejse rundt i Japan, så er den bedste og hurtigste måde at rejse på med Shinkansen. Shinkansen er navnet på Japans højhastighedstoge, der kører igennem hele landet med 200-300 km/t. Eksempelvis kan du komme fra Tokyo til Kyoto på lidt over 2 timer. 

Det er en god idé at købe sit Japan Rail Pass inden man tager afsted, fordi der kun er enkelte stationer, hvor det sælges. Derudover sparer du en smule ved at købe det hjemmefra. Køb det evt. via Japanspecialisten. 

 

 

 

Hvor skal man bo?

Der er mange skønne områder i Tokyo. Nogle af vores favoritsteder er Shiubuya, Daikanyama, Naka-meguro og Shinjuku. Shibuya og Shinjuku er de mest centrale, men også de mest turistede.

De fleste hotelværelser i Tokyo er små, så gå efter en god beliggenhed og prioriter gerne at bo så tæt på en station som muligt. Tokyo er kæmpestor, og når du har været på dagstur bliver du glad for ikke at skulle gå langt til hotellet. Der er også mange skønne ‘ryokan’, der er en traditionel japansk kro/hotel. Det er en fin måde at bo lidt mere japansk end på et hotel, men ofte sover man på tatami-måtte eller futon på gulvet. En tredje mulighed er også Airbnb. Der er mange gode bud, men ofte er lejlighederne lige så små som et hotelværelse og prisen er næsten den samme.

Bud på hoteller og ryokan:

Onsen Ryokan Yuen Shinjuku 

Hotel The Knot Shinjuku

Cerulean Tower Tokyu Hotel

Mustard Hotel Shibuya

Hotel Gajoen Tokyo

Hotel Vintage Tokyo

Roykan Sawanoya

Spis og drik

Vi vil næsten vove og påstå at det ikke er muligt at få et dårligt måltid i Japan. Og især i Tokyo er der så mange fantastiske steder. Nogle af de bedste måltider fås på de helt små spisesteder - de såkaldte Izakaya’er - hvor der kun er plads til at par personer og du kan få ramen, dumplings, sushi eller lignende. Der er ofte kø til de gode steder, så det kan være en god ide at stille sig i kø inden man bliver alt for sulten. Derudover skal du huske at kigge op, når du leder efter et sted at spise. Der er mange spisesteder, som gemmer sig lidt. Du skal heller ikke lade dig skræmme af at finde et sted i et shoppingcenter eller på en togstation.

Du får verdens bedste sushi i Japan, så husk at spis en masse af det.

 Og ellers er der et par bud på lækker japansk mad:

Kaneko Hannosuke, Nihonbashi

Pignon, Shibuya. Fransk/japansk mad. Det er et lille sted, hvor man ofte står i kø, men det er ventetiden værd. Du kan ikke bestille bord.

Garden House Crafts, Daikanyama. God morgenmad, frokost, aftensmad, øl og drinks.

Fuglen, Shibuya. Morgenmad, frokost, kaffe, drinks og aftensmad. Stedet er ejet af en nordmand, og er et skønt mix mellem japansk og skandinavisk.  

Rin, Shibuya. Soba-nuddelbar. Et lille og virkelig hyggeligt sted med masser af sake og japanske retter.

Okei, gyozasted, hvor man egentlig kun må bestille 9 gyozaer. Hvis man er mere sulten kan man sørge kokken pænt. Menuen findes kun på japansk.

Ore-Ryu shio ramen, Shibuya

Ichiran ramen, Shibuya. Det er en kæde og ligger flere steder i Japan, men det skal man ikke lade sig skræmme af. Det smager rigtig godt.

Afuri Ramen, Ebisu

Tokyo har mange rooftop bars. Hvis du kun skal vælge een, så tag forbi Park Hyatt Hotel på 52. etage. Her kan du nyde en drink ligesom Scarlet i ‘Lost in translation’. 

Tag på bar i de små gader i Golden Gai. Her er masser af japanske barer, og mange af dem er så små, at der kun kan sidde et par stykker derinde.

Der findes masser af gode kaffebarer i Tokyo. Nogen af dem er Shozo coffee store, Cafe Kitsune og Little Nap Coffee. 

7-eleven og familymart: Her kan du få næsten alt! Hvis du er sulten på farten er det et fint go-to-sted. Du kan købe frisk sushi, dumplings, som de varmer for dig, nudelretter og meget mere. Kvaliteten er faktisk helt god, og det er et godt bud på et hurtigt måltid på farten. Vær dog obs på at det er uhøfligt at spise i offentlig transport udover Shinkansen, hvor folk rejser langt.  

Se og oplev

Områder du skal udforske i Tokyo: Shibuya, Shinjuku, Daikanyama, Naka-meguro, Meguro, Harajuku og Roppongo Hills.

Der er masser af grønt i Tokyo trods storbylivet. Du skal bl.a. opleve parker som Ueno Park, Yoyogi Park og Rikuguien Garden.

Der er mange smukke og interessante museer i Tokyo. Et ‘must-see’ er teamLab Borderless. Det er et stort, interaktivt magisk univers med forskellige lysinstallationer. Vi har været der, hver gang vi har været i Tokyo og man kan blive ved med at se nye landskaber og kombinationer. Det er meget populært, så hvis du kan planlægge dit besøg en hverdags formiddag eller aften, så er der ikke lige så crowded. 

Hvis du er i Tokyo, og har mulighed for at komme ind og se sumobrydning, kan det anbefales. Hvis du kommer udenfor sæsonen, så kan du stå tidligt op og tage ud og se sumo træning. 

Rejser du med børn eller elsker du bare forlystelsesparker, så et Disney Land Tokyo helt sikkert også et besøg værd.

Derudover kan det varmt anbefales at tage på:.

Nezu Musem

Mori art museum

The National Art Center

Götokuji tempel - Kattetempel

  

I Japan er de virkelig glade for computerspil og spillemaskiner. Der findes mange store og gakkede steder. Det er klart værd at opleve, og hvis du vil have et japansk minde med hjem er det også ofte i spillecafeerne at du finder photobooth-automater hvor du kan tage ægte japanske billeder, med guides til hvordan man skal posere.

I området omkring Shibya station og i Akihabara er der mange spillesteder.

Karaoke: Du har sikkert set ‘Lost in translation’ og hvis du bare synes at det er lidt sjovt at synge karaoke er Japan stedet! I kan både leje jeres eget sted eller synge på karaokebarer. Der finder masser af karokesteder tæt på Shibuya station.

  

Tag I onsen

Onsen er et japansk udtryk for varme kilder. Hvis du rejser rundt i Japan, så tag forbi et onsen, der ligger i bjergene et sted. Der er masser af fantastiske steder. Vær opmærksom på at man er nøgen i onsen. Der er absolut intet seksuelt over det og det er ikke tilladt at have badetøj på. Du får udleveret en kimono ved ankomst som du kan tage over dig.

 

Houshi onsen chojukan. Gammelt traditionelt sted ca. 3-4 timer fra Tokyo.

Takaragawa Onsen Osenkaku. Ligger også ca. 3-4 timer fra Tokyo

Amami Onsen Nanten-en. Ligger ca. halvanden time fra Osaka.

Hvis du ikke har så mange dage i Japan eller primært skal være i Tokyo, så ligger der også mange skønne steder tæt på byen.  

 

 

Head spa: Japan er kendt for deres fantastiske head spa. Dette er et must, når du er i Japan. Der er mange steder, hvor du kan få en. Vi har endnu ikke prøvet, at det ikke var en god oplevelse. Vi kan anbefale:

Avedas hårsaloner. 

Ritt’s head spa i Shibuya. Skulle eftersigende være et af de første steder i Tokyo, hvor de begyndte at lave head spa. Stedet ser ikke ud af meget, men det kan virkelig anbefales.

 

For at få mere inspiration, kan du klikke her og se en Instagram Story, fra vores ture til Tokyo.

Klik her for at læse flere rejseguides.

 

Zurück zum Blog