Hjemme hos Nana Hagel

For et år siden flyttede fotograf og skribent Nana Hagel til et halvt hus i Københavns Nordvest kvarter. Her får hun det bedste af to verdener - en have for børnene at boltre sig i, og en placering tæt på byens liv.

En følelse af hjem

Det her hus har føltes som hjem lige siden jeg var her for allerførste gang. Det var til åbent hus-arrangement, en anden familie boede her naturligvis, men der var et eller andet, der bare føltes helt rigtigt. Det er svært for mig at forklare hvorfor, andet end en meget stærk mavefornemmelse. Heldigvis havde min kæreste det på samme måde, det hele lykkedes, og villalejligheden med de sødeste overboere blev vores.

Vores to børn på 3 og 5 deler et lille værelse. Og det er nærmere et sovekammer. Vi kommer nok til at mangle et værelse en dag, men den udfordring må vi tage, når den kommer. Beliggenheden var meget vigtig for os. Det er en kliché, men det er jo det eneste man ikke kan ændre på. Det har jeg lært de seneste par år.

Vi har rigtigt meget dansk design herhjemme. Både et par klassiske ikoner og mere moderne møbler. Wegner-stolene er fra mit barndomshjem, den hvide reol er specialdesignet af nogle møbelsnedkere i Sydhavn, og den lave Cadovius-reol er fundet på DBA.

Og så kan jeg godt lide at mikse med japansk-inspirerede elementer. Jeg har rejst i Japan to gange og har familie i Kobe. Drømmer om at tage tilbage og opleve mere af landet. Det er det rene slaraffenland for en fotograf og æstetiker som mig. Vægtæppet i vores udestue minder mig om de små restauranter i Kyoto.

Om materialer

Jeg går vildt meget op i materialer. Træ, stof, ler, jute. De varme materialer fanger mig bare, og jeg synes de bidrager til en hyggelig stemning helt natuligt. Der er også noget håndværksmæssigt i det, som jeg har stor respekt for. Generelt fascinerer det mig når folk skaber med hænderne, og jeg elsker at vide hvor tingene kommer fra.

Find dørmåtten her

Små farve-dryp

Jeg tror min stil er sådan nogenlunde minimalistisk, og de fleste vægge herhjemme er hvide. Jeg kan godt lide farver, men vil gerne tilføre det i små 'pops'. Her synes jeg fx keramik er godt til at få lidt farve ind. Jeg kunne købe mig fattig i japansk keramik. Jeg har især en ting for kopper med prikker og striber.

Find alt vores keramik her
 • Keramik i hylden

  Jeg har samlet på kopper i flere år nu. Min besættelse startede faktisk på Tokyos Kappabashi Street, en gade fuld med køkkenting. Jeg elsker at lade gæster - ihverfald dem, der går op i det! - vælge deres kaffekop selv.

  Shop vores keramik-kopper 
 • Japansk bambuslampe

  Den her lampe er noget af de smukkeste, jeg længe har set. Håndværket er så delikat og fint, og det er et lille kunstværk både med og uden lys tændt.

  Find den smukke lampe her 
 • Håndlavet vifte

  Denne hænger over vores seng, og jeg er vild med det lidt eksklusive, dragende udtryk. Den har faktisk fået lov at bestemme det overordnede farveunivers i soveværelset, som er ret afdæmpet og naturligt.

  Se vores vifte i alle farver 
1 of 3

Se flere detaljer fra Nanas hjem

Og få inspiration til stilen nederst på siden

Vores udestue udgør virkeligt nogle dyrebare kvadratmeter herhjemme. Det er et totalt multirum, og alle er vilde med det. Min datter elsker at lege herude på det bløde tæppe, og jeg elsker at sidde at sidde med en kop kaffe og kigge ud i haven.

Om sommeren fungerer den også som primær indgang til huset, og jeg er så glad for at have fundet en pæn og praktisk dørmåtte.

Hvis jeg skal være helt ærlig, så er vores morgenbord en del mere kaotisk i hverdagene. Cornflakes-pakker, spildt mælk og tusch på bordet. Men i weekenden er det rart at gøre lidt ekstra ud af det. Så kommer der forhåbentlig lidt ro på, og børnene gider sidde længere end 5,5 minutter.

Den hvide reol er moderne i udtrykket, og den kan nemt skifte udtryk ved at rykke rundt på tingene. Min japanske Kokeshi-dukke tilfører lidt leg og lethed.

Jeg elsker karnappen, hvor vores sofa heldigvis passede ind på centimeteren. Stuen og køkkenalrummet ligger i forlængelse af hinanden, og man kan derfor holde øje med børnene når der bliver lavet mad, ryddet af osv. 

Shop Nanas favoritter her

1 of 12